ಕರ್ನಾಟಕ ರಾಜ್ಯ ಉಪನ್ಯಾಸಕರ ಅರ್ಹತಾ ಪರೀಕ್ಷೆ

Moulya Bhavan,University of Mysore, Manasa Gangothri, Mysore - 570 006

Subjects

Subjects offered for K-SET Examination

List of 39 subjects for which examination will be conducted by K-SET along with their respective codes is as given below:

Subject Code Subject Medium of Question Paper
37 Women Studies(X) English & Kannada
38 LInguistics English & Kannada
39 Performing Arts English & Kannada

Note:       Candidates should possess Masters degree or any other equivalent examination from Universities / Institutions recognized by UGC New Delhi in the subject opted for KSET examination.

1. The candidates who have completed / appearing in their Two Year Master’s Degree in Economics / Co-operation & other related subjects can also take KSET examination under “Economics”.

1. The candidates who have completed / appearing in their Two Year Master’s Degree /PG Diploma in Management & other related subjects can also take KSET examination under “Management”.

1. The candidates who have completed / appearing in their Two Year Master’s Degree in Folklore, Kannada, Janapada, Kannada Janapada, Janapada sahithya, & other related subjects can also take KSET examination under “Folklore”.

1. The candidates who have completed/ appearing in their Two Year Master’s Degree in Physics/Electronics/Atomic & Molecular Physics/Classical Dynamics/ Condensed matter Physics/Electromagnetic/ Experimental Design/Nuclear, Space & Particle Physics /Quantum Physics /Thermodynamics, Astronomy, Astrophysics/ Material Science and other related subjects can take KSET examination under “Physical Sciences”.

1. The candidates who have completed/ appearing in their Two Year Master’s Degree in Pure Mathematics / Statistics / Applied Mathematics, & other related subjects can take KSET examination under “Mathematical Sciences”.

1. The candidates who have completed/ appearing in their Two Year Master’s Degree in Chemistry / Chemical Sciences / Analytical Chemistry / Inorganic Chemistry / Organic Chemistry / Physical Chemistry / Medicinal Chemistry / Applied Chemistry / Nuclear Chemistry / Environmental Chemistry / Marine Chemistry / Pharmaceutical Chemistry / Bio-organic Chemistry/ polymer science & other related subjects can take KSET examination under “Chemical Sciences”.

1. The candidates who have completed / appearing in their Two Year Master’s Degree in Biochemistry / Biology / Biotechnology / Biodiversity & Taxonomy / Botany / Genetics / Microbiology / Physiology/ Zoology / Fishery science / Animal Biology / Marine Biology / Applied Genetics / Sericulture & other related can take KSET examination under “Life Sciences”.

1. The candidates who have completed/appearing in their Two Year Master’s Degree in Geology / Applied Geology / Geo-physics / Meteorology / Oceanography / Physical Geography / Earth Science / Earth & Atmospheric Science / Earth Science Resource Management / Marine Geology / Petroleum Geology / Geo-informatics / GIS / Applied Geochemistry / Geography & other related subjects can take KSET examination under “Earth Sciences”.

1. The candidates who have completed / appearing in their Two Year Master’s Degree in Archeology, Ancient History and Archeology, History and Archeology, Epigraphy, culture and Archeology  & other related subjects can also take KSET examination under “Archeology”.

1. The candidates who have completed / appearing in their Two Year Master’s Degree in Women Studies, Rural Development & other related subjects can also take KSET examination under “Women Studies”.

Note: Please note that students who have passed post graduate examination in more than one subject can appear for KSET examination only in one subject at a time. Subject once selected is final and will not be allowed for change of subject under any circumstances.